Ви се налазите на: www.medrat.edu.rs/Ћирилица/Едукација  
 

 

Медицинско друштво за рационалну терапију Републике Србије (МЕДРАТ®) у сарадњи са Агенцијом за образовање Промотер едукација

организује:

ДЕВЕТОДНЕВНИ ТРЕНИНГ

"ЛЕТЊА ШКОЛА КЛИНИЧКЕ ФАРМАКОЛОГИЈЕ"
25. август - 4. септембар 2017. године
Хотел "Park Lake Side", Охрид, Македонија

 


Поштоване колегинице и колеге,

 

Летња школа (тренинг) ће бити одржана за групу од 50 полазника, у хотелу "Парк Лаке Сиде", Охрид, Македонија, од 25. августа до 4. септембра 2017. године. Предавач и инструктор на овом тренингу ће бити проф. др Слободан Јанковић (ResearchGate CV), примаријус, специјалиста хирургије и клиничке фармакологије, са дугогодишњим професионалним искуством у наведеној области.Тренинг ће овог пута бити намењен специјализантима, специјалистима, студентима завршних година медицине/фармације који показују посебан интерес и резултате за област клиничка фармакологија, запосленима у фармацеутским компанијама, као и осталим заинтересованим колегама. Полазници ће овладити вештинама ефикасне, безбедне и исплативе употребе најважнијих група лекова који се користе у свакодневној клиничкој пракси, у складу са принципима медицине засноване на доказима. На конкретним примерима из праксе, упознаће се са фармакокинетиком и фармакодинамиком лекова, избором лека, начином примене, дозирањем и дужином трајања терапије у зависности од демографских и клиничких карактеристика пацијената, као и најважнијим фармакоеконмским аспектима њихове примене. Посебан акценат са становишта безбедности ставиће се на рационалну примену лекова код посебних групација пацијената, клинички значајне интеракције, употребу лекова ван индикационог подручја, као и свекупним етичким и легалним принципима њихове примене. Полазници су у обавези да са собом на тренинг понесу лап-топ рачунар са могућношћу успостављања бежичне интернет везе, коју ће обезбедити организатор. С обзиром на велико интересовање за овај тренинг, у наведеном термину настава ће бити организована за кандидате који се први региструју.

ТРАЈАЊЕ ПРОГРАМА:
Тренинг траје 9 дана, са укупно 40 часова наставе

ПРЕДАВАЧ:
проф. др Слободан Јанковић – руководилац програма (ResearchGate CV)

МЕСТО ОДРЖАВАЊА:
Хотел "Парк Лаке Сиде" Охрид, Македонија http://parklakesidehotel.com

ПОКРОВИТЕЉ

Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС)

 

ПРОФИЛ ПОЛАЗНИКА:
Специјализанти, специјалисти, студенти завршних година медицине/фармације, запослени у фармацеутским компанијама и остале заинтересоване колеге за област клиничка фармакологија

Котизација је обухватала:
присуство програму, едукативни материјал, смештај у хотелу "Park Lake Side" за време трајања тренинга, боравишну таксу, полупансион (доручак и вечера – шведски сто), паркинг, бежични интернет, употребу отворених базена, хотелске лежаљке, едукативни обилазак историјских и културних локалитета Охрида /околине, осигурање, као и свечану вечеру у македонском националном ресторану. Превоз за учеснике програма је обезбеђен туристичким аутобусом за трансфер Крагујевац/Охрид/Крагујевац. Опционо, постоји могућност трансфера и из Београда, Новог Сада и Ниша.

СМЕШТАЈ:
Смештај је током тренинга био обезбеђен у хотелу "Park Lake Side"****+ у Охриду, Република Македонија. За студенте су били предвиђени 4-6 апартмани, док су за остале полазнике програма предвиђене двокреветне собе. Постоји могућност смештаја и у једнокреветним собама уз доплату (120€).
Информације о хотелу, смештају и осталим садржајима: http://parklakesidehotel.com

Телефон: +381(0)34/205-022, 205-770,
Факс: +381(0)34/368-007,
Мобилни: +381(0)64/384-88-99
E-mail: office@promoter.edu.rs, medrat@verat.net
Интернет сајт: http://www.medrat.edu.rs, http://www.promoter.edu.rs

E-mail: office@promoter.edu.rs
АГЕНЦИЈА ПРОМОТЕР ЕДУКАЦИЈА,
Светозара Марковића 32
34000 Крагујевац, Србија

Позив за учешће

Плакат/Постер

Програм рада летње школа

Фотографије са тренинга

Евалуација предавања и предавача